Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Replici acide între Serbia și Rusia, după vizita în SUA a lui Aleksandar Vucic. Atitudinea președintelui, comparată cu cea a lui Sharon Stone

Monday, 07 September 2020, 13:23 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Irina Chirtoc

Schimbul dur de replici vine în contextul în care Serbia este aliatul cel mai apropiat al Moscovei în Balcani. De mai multă vreme însă, Aleksandar Vucic încearcă să îmbunătățească relațiile cu Occidentul, fapt care irită Rusia.

În cadrul vizitei recente din SUA, liderul sârb a semnat un acord cu Kosovo care prevede, în primă etapă, îmbunătățirea relaţiilor economice. Documentul a fost semnat la Casa Albă, după discuţii între Vucic şi premierul kosovar Avdullah Hoti, sub auspiciile SUA. În cadrul vizitei, preşedintele Donald Trump a anunţat și că Serbia s-a angajat să îşi mute ambasada din Israel la Ierusalim.

Ulterior, într-un comentariu la discuţiile sârbo-kosovare de la Casa Albă, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a publicat o fotografie în care Vucic stă pe un scaun la o distanţă apreciabilă în faţa preşedintelui american și una din filmul ”Basic Instinct”, din timpul interogatoriului de la poliție în care apare actrița Sharon Stone.
”Dacă sunteţi invitat la Casa Albă și scaunul pe care staţi a fost pus în aşa fel încât pare că vă aflaţi la un interogatoriu, ar trebui să staţi ca în poza numărul 2. Oricine aţi fi. Credeţi-mă”, a scris Zaharova.

În replică, președintele Serbiei a declarat la o televiziune că ”Maria Zaharova vorbeşte în cele mai multe cazuri despre ea însăşi, iar primitivismul şi vulgaritatea pe care a arătat-o vorbeşte despre ea şi despre cei care au plasat-o pe ea acolo”. O reacție a venit și din partea ministrului Apărării sârb, Aleksandar Vulin, care a transmis că ”inamicii Serbiei şi Rusiei se bucură de răutatea meschină a lui Zaharova”, informează Agerpres.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al ministerului rus de Externe și-a cerut scuze și a precizat că afirmaţiile sale au fost înţelese greşit. Pentru a evita un conflict diplomatic, ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a reconfirmat, într-o discuție telefonică avută cu liderul sârb, ”relațiile sincer prietenești” între cele două țări.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL