Raluca Turcan - ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, spune că discuţia despre sporuri nu urmăreşte diminuarea veniturilor, mai ales ale celor care muncesc, iar acestea trebuie să reprezinte o motivaţie pentru o anumită categorie de muncă, specializare sau realizare suplimentară.
„Este greu de acceptat și de înțeles că, după o poziție clar explicată public în mai multe rânduri și susținută prin efortul zilnic al echipei ministerului de a face analiza sporurilor cu responsabilitate, unii ajung să îmi răstălmăcească declarațiile într-un efort de trei ore, ca să-i facă pe oameni să înțeleagă exact pe dos. Și, culmea, victime ale dezinformării de acest tip sunt exact acei oameni care muncesc de dimineața până seara, oamenii pentru care vrem să răsplătim performanța în sistemul public de salarizare!
Punctul meu de vedere cu privire la sporurile acordate din sistemul public de salarizare este cât se poate de clar. Sistemul sporurilor trebuie analizat riguros, cu înțelepciune, nu heirupist, pentru că sunt și sporuri justificate de condițiile și natura muncii, sunt sporuri în domenii importante, pentru categorii esențiale de salariați.
Tot la fel de clar am spus că discuția despre sporuri la Ministerul Muncii NU urmărește diminuarea veniturilor, mai ales ale celor care muncesc! Principiul sănătos de la care pleacă această analiză este ca salariile din sectorul public să fie reașezate, iar sporurile să reprezinte o motivație pentru o anumită categorie de muncă, specializare sau realizare suplimentară!”, a transmis Raluca Turcan.