Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PSD a dat peste cap rectificarea bugetară în Parlament. Ce șanse sunt ca pensiile românilor să crească cu 40 la sută DOCUMENT

Monday, 07 September 2020, 16:25 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Comisiile reunite pentru muncă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat un aviz favorabil comun la proiectul de lege care aprobă Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri bugetare.

Ca atare, PSD a eliminat, printr-un amendament la proiectul de lege care aprobă ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetară în 2020, formularea care indică o creştere a pensiilor cu 14%, cum a propus Guvernul. Astfel majorarea va fi de 40%, cum arată Legea pensiilor.

”Menţinerea valorii punctului de pensie, aşa cum este prevăzut în lege, la valoarea de 1775 lei, în scopul păstrării calendarului privind majorarea punctului de pensie până la intrarea în vigoare, în integralitate, a Legii privind sistemul public de pensii”, arată documentul.

Un alt amendament al social-democraţilor prevede o creştere a salariilor profesorilor în acest an, nu din 2021, cum a vrut Guvernul.

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020 se află în procedură de urgenţă în Parlament şi urmează să fie votat într-un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.


Fisiere:
 av491

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL