Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primarul Sectorului 4 și noul Consiliu Local au depus jurământul de învestitură. Daniel Băluță: Vom avea un mandat de excepție

Wednesday, 21 October 2020, 12:59 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Ceremonia de învestitură a avut loc, în cadru restrâns din cauza pandemiei, în sala de consiliu local din cadrul Primăriei Sectorului 4. Pentru a limita la maximum numărul de oameni prezenți în sală, mai întâi au depus jurământul consilierii locali, iar la final, a venit rândul lui Daniel Băluță.

Acesta a fost învestit primar la Sectorul 4 după ce a câştigat un nou mandat cu 57,03%, adică 58.577 voturi, pe listele PSD, la alegerile din 27 septembrie. Simona Spătaru, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS, a obţinut 29,87% (30.688 voturi). 

Daniel Băluță a declarat, miercuri, cu ocazia învestiturii ca primar al Sectorului 4, că „este cel mai important să fim sănătoşi şi sunt convins că împreună atât Consiliul Local, cât şi aparatul Primăriei vom lua măsurile necesare pentru a limita extinderea acestei epidemii de coronavirus, vom lua măsurile care-i vor determina pe oameni să se simtă în siguranţă, iar problemele de sănătate pe care această epidemie le generează să fie limitate".

Edilul a promis că va continua proiectele începute.

„Vă asigur că toate proiectele pe care le-am început vor continua, că în acest mandat vom termina clinica universitară de stomatologie, că în acest mandat vom avea cu siguranță în Sectorul 4 o nouă stație de metrou, că în acest mandat vom realiza în principiu toate lucrurile pe care le-am promis în această campanie electorală", a mai spus Daniel Băluță.

Primarul Sectorului 4 a mai spus că este convins că noul Consiliu Local va fi unul din cele mai performante, susținând că nu este relevantă apartenenţa consilierilor locali la un partid sau la altul. În Consiliul local al Sectorului 4, PSD are 11 mandate, Alianţa USR PLUS – 9 mandate, PNL – 5 şi PMP – 2 mandate.

„Aveți o reprezentare a opiniei cetățenilor și este normal și este corect ca împreună să putem să generăm pentru comunitatea noastră proiecte importante, iar în 2024 să avem bucuria de a constata pe de o parte că în Sectorul 4 e mult mai bine decât în acest moment, că în Sectorul 4 vom reuși să menținem sub control și să eliminăm împreună cu celelalte instituții ale statului român efectele pe care aceasta pandemie le are (...) și poate mai presus decât orice, să devenim și mai mândri că muncim, iubim și trăim în Sectorul 4. (...) Sunt convins că împreună, prin colaborare, prin măsuri inteligente și echilibrate, vom reusi să construim. (...) Oamenii sunt interesați de rezultate și sunt convins că împreună, fie că suntem de la PSD, ca suntem de la PPU-SL, că suntem de la USR, de la PLUS, de la PMP, de la PNl, de oriunde, sunt convins că împreună vom reuși să facem aceste lucruri. (...) Acesta sunt convins ca va fi unul dintre cele mai performante Consilii Locale și vom avea împreună un mandat de excepție", a mai declarat Daniel Băluță.

Primarul le-a mulțumit locuitorilor Sectorului 4 care l-au votat pentru un nou mandat: „Asta înseamnă extrem de mult pentru mine și mă obligă să fac mult mai mult decât am făcut până în acest moment”.

Daniel Băluță a mulțumit și echipei Sectorului 4.

„Avem o echipă de oameni extrem de inimoși, extrem de devotați și extrem de motivați. (...) Rezultatele muncii lor astăzi se văd pe stradă, (...) se văd în creșterea gradului de siguranță pe care astăzi oamenii îl au, se văd în creșterea gradului de bunăstare pe care-l au familiile din sectorul 4", a adăugat primarul.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL