Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Plângere la nivel înalt. Marcel Ciolacu a sesizat C.E. și OSCE în legătură cu alegerile

Thursday, 01 October 2020, 21:47 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”Am încredere în justiţia din România, am făcut adresele, am trimis în seara asta şi la OSCE şi la Comisia Europeană, pentru că lucrurile depăşesc anumite limite şi este normal să ne adresăm Europei, să ştie ce se întâmplă în România”, a anunțat Ciolacu.

În ceea ce privește solicitarea Gabrielei Firea privind anularea alegerilor din București, liderul PSD a precizat că decizia îi aparține fostului primar. 

”Cred că cel mai îndreptăţit nu este partidul, este candidatul să decidă cum va acţiona în continuare. Partidul este normal să-şi susţină candidaţii, mai ales când există o asemenea suspiciune, dar decizia trebuie să fie a doamnei Gabriela Firea. Este candidatul partidului asumat şi este normal că doamna Firea are o mare frustrare când vede că i s-au adus zeci de procese modificate. Nu s-a întâmplat vreodată în vreo alegere aşa ceva", a spus Ciolacu.

Liderul PSD susține că mai sunt suspiciuni de fraudă și la Călăraşi şi Moldova Nouă, unde alegerile au fost anulate.  

”Mai e o mare suspiciune la Călăraşi, unde a câştigat PSD şi la Consiliul Judeţean şi la Primăria de municipiu. Au hotărât renumărarea voturilor. La Sectorul 5, unde n-a câştigat PSD-ul, dar a pierdut PNL-ul, s-a aprobat renumărarea voturilor. La Moldova Nouă, în Caraş Severin, de unde este domnul Vela, s-au anulat nişte alegeri, un primar ales, că nu avea dreptul să candideze, cu toate că avea o decizie a instanţei că avea dreptul să candideze. Despre ce vorbim? Am început să împărţim democraţia? Am înţeles că Klaus Iohannis, preşedintele Romaniei, are o problemă cu PSD-ul şi cu opoziţia, dar ce facem noi? Ce vrem noi de la ţara asta? Unde vrem să ne ducem cu democraţia? (...) Nu se poate singurul caz de anulare a unui primar ales să fie în judeţul domnului Vela şi tu, prim-ministru, să ieşi să spui că a fost o organizare perfectă, cu tot circul care este în Bucureşti”, a detaliat liderul PSD, citat de Agerpres.

Citește și ”Alegerile locale din Moldova Nouă au fost ANULATE. Sorin Grindeanu: Este o judecată cu dublă măsură”


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL