Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Greva foamei la Termocentrala Mintia, după 4 zile de proteste

Thursday, 10 September 2020, 13:55 Sursă: realitatea.net, ziare.com

Autor: Irina Chirtoc

De patru zile, angajații cer plata banilor pentru decontarea navetei la locul de muncă, ajutoarele de încălzire şi tichetele de masă, pe care nu i-au mai primit din martie. Suma restantă pentru fiecare salariat este cuprinsă între 3.500 şi 5.500 de lei.

Joi, protestatarii au fost convocați la o întâlnire cu primarul municipiului Deva, dar au refuzat. ”Oamenii au cerut ca aceia care doresc să discute cu noi și vin cu soluții pertinente în ce privește problemele cu care ne confruntăm să vina în mijlocul nostru, la termocentrală", a transmis liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc, citat de ziare.com

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara le-a transmis angajaților nemulțumiți că greva este ilegală și poate avea consecințe asupra lor.

Sâmbătă noapte, Termocentrala Mintia a fost oprită din cauza lipsei cărbunelui, aprovizionarea fiind imposibilă mai multe zile pentru că pe calea ferată s-au făcut lucrări de modernizare în zona Simeria. Miercuri dimineața, cărbunele a ajuns la Mintia, dar, pentru că angajații refuză să își reia activitatea, cele aproape 4.000 de locuințe din municipiul Deva, racordate la sistemul centralizat, au rămas fără apă caldă.
 

Termocentrala Mintia, unde lucrează aproximativ 700 de persoane, face parte din Complexul Energetic Hunedoara, societatea aflată în insolvenţă, alături de minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni, Vulcan şi termocentrala Paroşeni.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL