Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

OMV Petrom și Exxon, probleme în Marea Neagră? Înalt oficial al Exxon, în vizită la Guvern

Tuesday, 04 April 2017, 19:33 Sursă: REALITATEA.NET

David Cochrane este oficialul Exxon cu cea mai înaltă funcție care vine la București, semn că situația nu este una foarte bună, scrie Cotidianul.

Într-un comunicat remis de Executiv, ministrul Economiei, Mihai Tudose, și secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, au arătat că echipele tehnice din cadrul Comitetului interministerial vor continua să lucreze pentru a asigura suportul tehnic necesar astfel încât aceste proiecte de pionierat să poată fi implementate.

Ce înseamnă asta? De curând, Parlamentul a votat o lege, care transpune o directivă europeană, ce prevede înființarea unei autorități care să se ocupe de securitatea operațiunilor offshore, adică din Marea Neagră. Însă o autoritate de genul acesta nu poate să fie înființată în câteva zile, așa cum prevede legea, și, drept urmare, instituțiile statului român își declină competența în ceea ce privește acordarea de autorizații pentru diversele operațiuni pe care companiile petroliere le fac în Marea Neagră.

În plus, mai există problema cu infrastructura pentru evacuarea gazului scos de pe platoul maritim. O ultimă problemă cu care se confruntă ExxonMobil și OMV Petrom o reprezintă redevențele pentru exploatările de hidrocarburi, care urmează să crească în acest an, conform programului de guvernare.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL