Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

OMS: Omenirea își face singură rău prin episoadele de ”amnezie” în care alege să ignore pericolul generat de viruși

Monday, 30 November 2020, 23:33 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”Am văzut amnezia care pare să coboare asupra lumii după un eveniment traumatic, iar acest lucru este de înţeles”, a subliniat Ryan, într-un briefing de presă la Geneva.
”Dar, dacă o vom face din nou, aşa cum am făcut după SARS, aşa cum am făcut după H5N1, aşa cum am făcut după pandemia de H1N1, dacă vom continua să ignorăm realităţile a ceea ce patogeni noi şi periculoşi pot face civilizaţiei noastre, atunci este probabil că vom trăi din nou acelaşi lucru sau chiar mai rău în timpul vieţilor noastre”, a avertizat reprezentantul OMS, citat de Agerpres.  

Directorul Programului pentru urgenţe sanitare al Organizației a criticat și statele dezvoltate pentru modul în care percep sistemul de sănătate și înțeleg să îl susțină. Acesta a subliniat că omenirea plătește acum prețul faptului că acest domeniu a fost tratat ca niște ”linii aeriene low-cost”.
”În nord, din cauza modelului de costuri pentru sistemele de sănătate, noi ne-am proiectat sistemele de sănătate să fie livrate la eficienţă de 95%, 98%, 100%. Este aproape ca un model de companie aeriană low-cost pentru furnizarea de servicii de sănătate. Ei bine, acum plătim un preţ pentru aceasta, neavând capacitate suplimentară în sistem - considerând sănătatea ca pe un centru de costuri, considerând sănătatea ca pe o scurgere de resurse pe seama dezvoltării, ca trăgând înapoi economia, şi trebuie să regândim ce înseamnă aceasta”, a subliniat Ryan.

La nivel mondial, actuala pandemie a provocat deja peste 1,47 milioane de decese. Din totalul persoanelor testate pozitiv, respectiv 63,4 milioane, 43,8 milioane au fost declarate vindecate. 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL