Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Numărul angajaților din UE, scădere istorică în al doilea trimestru al anului - Eurostat

Tuesday, 08 September 2020, 16:51 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Irina Chirtoc

În primul trimestru al anului, numărul angajaților din statele membre UE s-a redus cu 0,3% față de finalul lui 2019. 

În al doilea trimestru, singura țară în care nu a fost raportată o scădere a numărului angajaților a fost Malta, care a înregistrat un avans de 0,6%. Cel mai sever declin a fost raportat în Spania (- 7,5%), Irlanda (- 6,1%), Ungaria (-5,3%) şi Estonia (- 5,1%), iar cel mai redus, în Luxemburg, Belgia, Cipru, Bulgaria, Slovacia, Polonia, Germania, Cehia, Suedia şi România. În România, numărul angajaţilor s-a redus cu 1,9% în trimestrul al doilea față de primele trei luni ale anului.

În ritm anual, numărul angajaților din UE a scăzut cu 2,9%, respectiv 6,1 milioane de persoane, în trimestrul al doilea, dar a fost mai mare cu 0,4% în primele trei luni. 

Deși schemele guvernamentale de sprijin au atenuat impactul pandemiei asupra numărului angajaților, scăderea numărului de ore lucrate a fost mult mai pronunţată. În UE, numărul de ore lucrate s-a redus cu 10,7% în trimestrul al doilea față de cel precedent și cu 13,8% în ritm anual. Aceste scăderi sunt, de asemenea, cele mai severe de la publicarea datelor, notează Agerpres.

În România, numărul de ore lucrate s-a diminuat cu 2,5% în trimestrul al doilea față de precedentele trei luni și cu 2,9% în ritm anual. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL