Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marine Le Pen: Moneda euro a fost o greşeală mare, cu consecinţe grele

Saturday, 16 April 2016, 21:37 Sursă: REALITATEA.NET

Marine Le Pen a afirmat, sâmbătă, la Conferinţa Internaţională "Europa noastră – Europa Naţiunilor”, care are loc al Sinaia, că, din punct de vedere economic, Uniunea Europeană "este un eşec absolut", efectele ei fiind "devastatoare" şi "distrug orice speranţă de creştere şi dezvoltare", relatează MEDIAFAX.

"Acesteia (Uniunii Europene - n.r.) nu-i pasă de prosperitatea naţiunilor, vrea doar să îşi impună dogmele", a declarat şefa extremiştilor francezi.

În opinia acesteia, democraţia este "suprimată", iar tot ceea ce se doreşte este "supunerea absolută" faţă de normele UE.

"Chiar şi în cazul în care concurenţa economică nu intră în discuţie, UE se dovedeşte a fi dăunătoare. Am văzut, din păcate, pe tot parcursul anului trecut, cei mai răi criminali şi că cei mai de seamă terorişti se pot deplasa nestingheriţi în Spaţiul Schengen", a adăugat preşedintele Frontului Naţional din Franţa.

În ce priveşte euro, Marine le Pen a spus că "este în primul rând un instrument economic esenţial, a cărei valoare simbolică este doar secundară".

"Atunci când un instrument nu funcţionează, când este inutil sau periculos, acesta trebuie schimbat. Moneda euro a fost o greşeală mare cu consecinţe grele, însă UE refuză să recunoască acest lucru, pentru că este incapabilă să se amendeze", a afirmat preşedintele Frontului Naţional din Franţa.

Referitor la România, Marine Le Pen a afirmat că este o ţară cu mare potenţial, aflată, însă, într-o "situaţie dificilă", care merită mai mult decât "această sângerare umană teribilă pe care a provocat-o pesimismul".


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL