Coronavirus - România: 3613 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mai mulţi deputaţi PSD, nemulțumiți de anunţul privind creșterea preţului la energia termică

Monday, 24 November 2014, 19:41 Sursă: REALITATEA.NET

Unii social-democraţi au ridicat vocea în timpul şedinţei, iar la ieşirea din sală au comentat între ei spunând: "E normal să fim supăraţi".

Potrivit surselor citate, Iancu a arătat că nu va creşte preţul la energia termică, dacă se va da o ordonanţă de urgenţă care să nu permită acest lucru.

Pe de altă parte, ministrul Economiei, Constantin Niță, nu a vrut să comenteze pe marginea acestui subiect, arătând pentru jurnaliști, că "Departamentul de energie se ocupă cu această problemă".

Preşedintele comisiei de industrii, Iulian Iancu, a precizat, luni, la o dezbatere organizată de comisie, că există eventualitatea creşterii preţului la energie termică de la 1 ianuarie 2015, pentru consumatorii casnici racordaţi la sistemul centralizat, arătând că ANRE propune adoptarea unei Ordonanţe de urgenţă pentru a nu exista acest risc. Mai mult, Iancu a arătat că această ordonanţă este în discuţie la Departamentul pentru energie şi că ea ar prevede exceptarea marilor producători, cum este Electrocentrale Bucureşti, de a plăti un preţ mai mare şi trecerea lor în calendarul de până în 2021, ca şi consumatorul casnic.

"Această ordonanţă este la Departamentul de energie pentru a fi promovată în această săptămână în şedinţa de Guvern. Prin urmare, prin promovarea ei, nu mai există acest risc pentru niciunul din consumatorii casnici, nici cel racordat la sistemul cenralizat, nici cei care are centrală termică de apartament, printr-o ordonanţă de urgenţă nu ar fi nicio creştere la energie termică, la gaze naturale oricum nu este nicio creştere", a declarat Iancu.

 

Mai multe pe Mediafax.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL