Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Madridul reintroduce restricții de circulație pentru combaterea epidemiei

Friday, 18 September 2020, 20:47 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

În zonele vizate locuiesc peste 855.000 de persoane. De luni, acestea vor putea să părăsească domiciliul doar pentru a merge la serviciu, pentru asistenţă medicală sau îndeplinirea obligaţiilor legale ori educative și pentru cumpărături. Reuniunile publice și private vor fi limitate la cel mult șase persoane, iar spaţiile comerciale şi sectorul HoReCa vor trebui să lucreze la cel mult 50% din capacitate. Barurile şi restaurantele se vor închide la ora 22:00, fiind permise doar livrările la domiciliu după ora respectivă.

Noile interdicții au fost impuse pe fondul creșterii constante a noilor cazuri de Covid-19 și al incidenţei cumulate de 1.000 de infectări la 100.000 de locuitori. Populaţia rezidentă în aceste zone, împărţite în şase districte ale capitalei spaniole şi şapte municipii, reprezintă 13% din locuitorii regiunii, dar concentrează 25% din cazurile de Covid-19 confirmate, precizează hotnews.

”Trebuie să evităm starea de alertă şi mai ales izolarea. Izolarea este un dezastru economic şi trebuie să-l evităm cu toate mijloacele”, a transmis preşedintele guvernului regional, Isabel Díaz Ayuso. Restricțiile vor fi în vigoare 14 zile, cu posibilitatea prelungirii dacă situaţia epidemiologică va impune acest lucru.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL