Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

„Legile puterii”. Ministrul Transporturilor: Microbuzele, igienizate înainte de plecarea în cursă. Călătorii, cu măști și controlați cu termoscanner

Monday, 11 May 2020, 22:26 Sursă: realitatea.net, Realitatea PLUS

 

Printre măsurile stabilite de comun acord cu principalele confederatii patronale din industria de transport rutier de persoane sunt: „igienizarea interiorului vehiculului inainte de plecarea in cursa, este obligatorie; dotarea conducatorilor auto  cu echipament de protectie - masti,manusi; pasagerii au obligatia de a veni la locul de imbarcare cu masca de protectie; delimitarea spatiului cabinei prin montarea de panouri plexiglas sau intre sofer si calatori sau, cum e si in alte state, primul rand de scaune sa fie lasat liber”, a precizat ministrul Lucian Bode la „Legile puterii”, de la Realitatea PLUS.

O altă măsură este măsurarea temperaturii cu termoscannerul a fiecărui pasager. „În fiecare punct de imbarcare  soferii asigura masurarea temperaturi ipentru fiecare pasager”.

De asemenea, pentru pentru vehiculele cu cel putin 2 usi, accesul in interiorul vehiculului se va realiza doar pe usa  din spate  iar coborarea pe cealalta sau pe celelalte usi, a mai anuntat ministrul .

Lucian Bode a anuntat că toate măsurile petnru toate tipurile de transport public au fost puse in transparenta publica, luni seara, pe site-ul Ministerului.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL