Coronavirus - România: 688270 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Joe Biden, președintele ales al SUA, invitat de liderii Uniunii Europene la un summit special la Bruxelles

Tuesday, 24 November 2020, 00:25 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Ioana Stanescu

 

Cei doi lideri europeni au discutat separat la telefon cu viitorul lider de la Casa Albă. Democratul Joe Biden urmează să preia mandatul pe 20 ianuarie 2021, devenind al 46-lea președinte american.

„Tocmai am discutat cu preşedintele ales Joe Biden şi l-am invitat la o reuniune specială la Bruxelles, anul viitor, cu liderii Uniunii Europene”, a anunțat Charles Michel pe Twitter. El a îndemnat, de asemenea, la „reconstrucția unei alianțe puternice între Uniunea Europeană și Statele Unite”, în contextul în care relația dintre cele două părți s-a înrăutățit considerabil pe parcursul mandatului lui Donald Trump. 

„A venit momentul să ne unim forţele. Într-o lume în schimbare, parteneriatul nostru va fi mai important ca niciodată pentru cetăţenii noştri, pentru a ne relansa economia, pentru a stopa încălzirea climatică şi a crea o lume mai sigură. UE şi SUA vor avea mereu mai mult impact atunci când vor lua măsuri împreună”, a afirmat Michel.

Convorbirea între Joe Biden şi Charles Michel a durat circa 20 de minute, potrivit Agerpres.

La rândul său, Ursula von der Leyen a transmis că l-a felicitat din nou pe Biden pentru victorie: „L-am felicitat pentru victoria sa. Este un nou start pentru parteneriatul mondial între UE şi SUA. O Uniune Europeană puternică şi SUA puternice colaborând împreună pot defini o agendă mondială bazate pe cooperare, multilateralism, solidaritate şi valori comune”, a anunţat la rândul său preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe Twitter.

Discuţia cu Ursula von der Leyen s-a referit la subiecte precum competenţa Comisiei Europene, în special în chestiunile comerciale în care SUA şi UE sunt în dispută, lupta împotriva pandemiei de COVID-19 şi a încălzirii climatice, cele două priorităţi ale UE.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL