Capacitatea de scanare a portului este limitată la șase unități de marfă pe oră. După terminarea lucrărilor, spun autoritățile, aceasta va crește la 70 de unități.
„Este cea mai importantă investiție din Portul Constanța. Această investiție va crește capacitatea de operare în port, nu doar în terminalul nostru, va solidifica poziția noastră geostrategică la poarta de intrare a Est a Europei, pe unde fluxurile de mărfuri vor veni din Asia din Orientul Mijlociu într-un mod mult mai eficient”, a precizat Cârstea Cosmin, director general Port Constanța.
Un terminal va fi construit pentru încărcarea și descărcarea mărfurilor agabaritice, care va avea 4,4 hectare. Prin noul terminal de tip cargo, se va putea lucra în port cu clienți din industria de petrol, gaze și cei din zona echipamentelor și instalațiilor industriale.
„Vom avea un scanner drive thru care va ușura partea de inspecție a mărfurilor atât din containere, cât și camioane, reducând timpul de așteptare. Scannerul va fi conectat la autoritățile vamale încât inspectorii vor avea instantaneu informația legată de mărfurile din containere”, a explicat Petrec Sorin șef serviciu proiecte speciale.
Banii pentru investiție vin din surse proprii și fonduri europene.