Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Închisoare pe viață pentru infirmierul psihopat din Germania care a ucis cel puțin 91 de pacienți

Friday, 11 September 2020, 14:46 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Irina Chirtoc

Deși și-a recunoscut fapta, fostul infirmier a contestat decizia inițială a instanței, invocând vicii de procedură. Recursul i-a fost respins de Curtea Federală de Casaţie, decizia fiind executorie.

Fostul infirmier, în vârstă de 43 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viaţă fără posibilitate de eliberare, prevăzută în mod normal de legislaţie, nici măcar după 15 ani de detenţie. Bărbatul mai avea o condamnare anterioară pentru șase crime, astfel că bilanțul total al acestora este de 91.

Din referatul procurorilor reiese că fostul infirmier apela la o metodă cel puțin inumană doar pentru a-şi face o imagine de erou. După ce le provoca stop cardiac, acesta îi resuscita pe pacienți, tentative care, de cele mai ulte ori, nu aveau succes. Victimele, cu vârste între 34 şi 96 de ani, erau alese la întâmplare. Bolnav de un narcisism sever, dar considerat responsabil pentru actele sale, el încerca să obţină recunoştinţa colegilor şi a superiorilor, au transmis anchetatorii. 

Între 2000 şi 2005, a comis astfel de crime mai întâi în spitalul din Oldenbourg, un oraş din nord-vestul Germaniei, apoi în cel din micul oraş vecin Delmenhorst.

Poliția suspectează că numărul crimelor s-ar apropia chiar de 200, amploarea reală a acestora neputând fi însă niciodată cunoscută pentru că multe dintre presupusele sale victime au fost incinerate, transmite Agerpres.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL