Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Exporturile Chinei, cel mai mare avans din ultimul an și jumătate în august

Monday, 07 September 2020, 11:50 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Irina Chirtoc

În ultimele trei luni, exporturile Chinei, sprijinite de livrările record de echipamente medicale şi de cererea robustă pentru produse electronice, au crescut constant, eclipsând declinul importurilor. În iulie, avansul a fost de 7,2%. 

În privința importurilor, acestea au scăzut cu 2,1% în august și cu 1,4% în luna precedentă.  Astfel, luna trecută, China a raportat un excedent comercial de 58,93 miliarde de dolari, în timp ce analiştii se aşteptau la un plus de 50,5 miliarde de dolari. În iulie, excedentul comercial a fost de 62,33 miliarde de dolari.

Pe relația cu SUA, excedentul comercial al Chinei s-a adâncit la 34,24 miliarde de dolari în august, de la 32,46 miliarde în iulie, în contextul escaladării tensiunilor dintre primele economii ale lumii.

Performanţele statului asiatic în domeniul exporturilor nu au fost atât de sever afectate de încetinirea economiei globale cum estimau analiştii, însă declinul neaşteptat al importurilor sugerează o cerere internă mai redusă, notează Agerpres.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL