Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Judecătorul iranian Gholamreza Mansouri, găsit mort într-un hotel din București, s-a sinucis. Concluziile anchetei

Friday, 04 September 2020, 17:32 Sursă: Realitatea Plus

Autor: Irina Chirtoc

Judecătorul Gholamreza Mansouri, în vârstă de 52 de ani, era singurul client al hotelului în ziua în care a avut loc tragedia, în iunie, au anunțat procurorii. Acesta a coborât la parter pentru formalitățile privind predarea camerei și ulterior, din motive necunoscute, a intrat în lift și a urcat la etajul 5, de unde a căzut, în interiorul clădirii. Între momentul în care a urcat în lift și cel al decesului au trecut doar 57 de secunde, arată ancheta. Din imaginile de pe camerele de supraveghere și din declarațiile martorilor nu reies probe care să arate că au fost implicate în incident și alte persoane. Astfel, procurorii au clasat ancheta, stabilind că magistratul s-a sinucis. Trupul victimei a fost găsit de un angajat al hotelului.

Reamintim că judecătorul iranian se afla sub control judiciar într-un dosar de extrădare, următorul termen din fiind stabilit la câteva zile după decesul său.

Mansouri a fost reținut de autoritățile române pe 12 iunie, în baza unui mandat emis de Interpol. Curtea de Apel București a decis să fie plasat sub control judiciar, cu interdicția de a părăsi țara până la judecarea cererii de extrădare din partea autorităților de la Teheran.  Influent cleric, fost procuror și judecător, acesta a fugit din Teheran în 2018, după ce a fost acuzat că a primit 500.000 de euro mită. În plus, militanții pentru drepturile omului susțin că acesta a trimis după gratii mai mulți jurnaliști independenți care nu susțineau regimul. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL