Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

EXIT POLL

Donald Trump șochează din nou. Ce rezolvare are pentru combaterea schimbărilor climatice

Monday, 14 September 2020, 23:33 Sursă: realitatea.net, hotnews

Autor: Irina Chirtoc

Într-o vizită în California, Trump a discutat despre schimbările climatice. În timpul unui schimb de replici cu Wade Crowfoot, un oficial local al Agenției de Protecție a Resurselor Naturale din California, liderul american a dat asigurări că ”în cele din urmă, se va răcori”. ”Nu cred că știința știe cu adevărat”, a adăugat candidatul republican la președinție, cunoscut pentru observațiile dese făcute cu scepticism referitor la schimbările climatice.

În replică, Crowfoot i-a răspuns pe Twitter: ”Nu se răcește, într-adevăr, domnule președinte # schimbare climatică”. Postarea este însoțită de un grafic al temperaturilor în creștere din California.
”Dovezile observate vorbesc de la sine: schimbările climatice sunt reale și se înrăutățesc”, a insistat și Gavin Newsom, guvernatorul Californiei.

Reamintim că, de la începutul verii, cel puțin 35 de oameni au murit în urma incendiilor puternice de vegetație care afectează coasta de vest a SUA. 27 dintre victime s-au înregistrat doar în ultima săptămână, în Washington, Oregon și California.

Incendiile care se inmulțesc în întreaga lume sunt asociate cu diverse fenomene anticipate de oamenii de știință din cauza încălzirii globale. Creșterea temperaturii, creșterea valurilor de căldură și scăderea precipitațiilor pe alocuri este, prin urmare, o combinație ideală pentru izbucnirea incendiilor, amintește hotnews.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL