Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Declarație controversată a ministrului Educației din Brazilia: ”Tinerii fără credință sunt zombi existențiali”

Friday, 11 September 2020, 10:32 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

În Brazilia, țară cu 212 milioane de locuitori, aproximativ 12.000 de oameni se sinucid în fiecare an.

Lipsa valorilor, a certitudinilor și filosofiile ”care distrug totul fără să pună nimic în loc” sunt cauzele care îi determină pe aceștia să își ia viața, consideră pastorul evanghelic.

”Nu mai sunt tineri care cred în lucruri precum Dumnezeu, politică, religie şi familie. Şi-au pierdut în totalitate reperele (...) În opinia mea, prin această dispariţie a absolutului şi a certitudinilor, astăzi avem în Brazilia adevăraţi zombi existenţiali”, a spus ministrul Educației. ”Marea modă a sociologilor, a filosofilor şi a unor curente politice este să distrugă totul (...) fără a pune nimic în loc. De aceea adolescenţii noştri au acest vid care îi determină să trăiască fără niciun scop, să îşi ia viaţa”, a adăugat el.

În vârstă de 62 de ani, Milton Ribeiro, pastor al Bisericii Presbiteriene din Santos, în statul Sao Paulo din sud-estul ţării, este al patrulea ministru al Educaţiei din administraţia lui Jair Bolsonaro, preşedinte de extremă-dreapta care a ajuns la putere cu sprijinul puternicelor medii evanghelice, notează Agerpres.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL