Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CURS BNR. Cel mai slab dolar din acest an

Wednesday, 03 February 2016, 13:30 Sursă: REALITATEA.NET

CURS BNR. Banca Națională a anunțat miercuri, 3 februarie, un curs în urcare pentru euro și unul în scădere pentru dolarul american.

CURS BNR. Dolarul a continuat să se deprecieze în raport cu leul, coborând la minimul anului 2016: cursul anunțat de BNR miercuri este de 4,1296 lei/dolar, după ce luni dolarul se afla la cota 4,17 lei.

CURS BNR. Moneda europeană a urcat ușor la cotația de 4,5137 lei, după cursul surprinzător de marți, când euro a coborât de la 4,53 la 4,50 lei. Și francul elvețian s-a apreciat miercuri, până la valoarea de 4,0633 lei.

Perioada de întărire a leului în faţa monedei euro, vizibilă la cursul anunţat marţi de BNR, ar putea dura între 2 săptămâni şi 2 luni, spun analiştii.

În ultimele săptămâni, multe bănci centrale (Banca Centrala Europeană, a Japoniei, a Chinei) au implementat măsuri de stimulare monetară, ceea ce va face ca pentru o perioadă medie de timp pieţele financiare să aibă parte de evoluţii pozitive.

"Efectul probabil va fi o apreciere temporară a leului faţă de moneda unică europeană. În acest moment, este dificil de spus cât ar putea dura perioada de întărire a leului însă, probabil, va fi undeva între 2 săptămâni și 2 luni", spune Radu Ciofu, analist financiar la Admiral Markets UK.

Potrivit acestuia, odată ajuns la pragul psihologic de 4,5 lei/euro, cursul va intra probabil într-o perioadă de stagnare cu limite superioare spre nivelul de 4.51 şi limite inferioare de 4.49.

Pe termen lung, situația internațională rămâne una tensionată, context în care tendința generală (pe termen lung) a leului va fi una de depreciere modestă față de Euro.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL