Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coronavirus în România. Ministerul Sănătății: peste 7.000 de oameni IZOLAȚI, 99 în carantină

Thursday, 27 February 2020, 15:07 Sursă: Realitatea.net

Secretarul de stat Nelu Tătaru și doctorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, din Capitală, au susținut, joi, o declarație de presă, în contextul în care, miercuri seara, autoritățile au confirmat prezența virusului COVID-19 în țara noastră.

"Nu este nevoie sa ne schimbam stilul de viata. Daca persoanele intra in carantina, primesc sprijinul necesar de la autoritati. Persoanele care se afla in carantina primesc hrana", a declarat Nelu Tataru.

"In acest moment, avem 99 de oameni in carantina si 7174 de persoane in izolare voluntara la domiciliu. Sunt persoane asimptomatice, nu sunt persoane care sa prezinte semne de boala", a mai spus Tataru.

"Am vesti bune, in sensul ca persoana care a fost adusa din Gorj este bine, avem de-a face cu un purtator de coronavirus. Va ramane la Bals pe toata perioada cat prezinta acest virus. Va fi testat in mod regulat si cand se va negativa, si avem doua teste negative consecutive, va fi lasat la domiciliu. Speram sa nu dezvolte altceva decat are in momentul de fata", a declarat Adrian Streinu Cercel. 

"Stim cum sa abordam astfel de pacienti. Avem si medicatie pe care am imprumutat-o de la programul de HIV si speranta unor alte medicamente care vor veni cat de curand", a mai spus doctorul Streinu Cercel.

 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL