Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Belarus își închide frontierele cu Lituania și Polonia. Lukașenko: ”Nu-i lăsaţi să declanşeze un război!”

Friday, 18 September 2020, 00:27 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Irina Chirtoc

”Opriţi politicienii fără minte, nu-i lăsaţi să declanşeze un război!”, le-a transmis popoarelor celor trei țări vecine liderul contestat de la Belarus, aflat la putere de peste 25 de ani. Declarația a fost făcută la un forum al femeilor, la Minsk.

După anunțul privind închiderea frontierei vestice a țării cu cele două state membre ale UE, Lukaşenko, a adăugat: ”Suntem forţaţi să retragem trupele de pe străzi”.

Polonia şi Lituania se află printre țările care au denunţat rezultatul recentelor alegeri prezidențiale din Belarus, al căror rezultat este contestat în stradă, de peste o lună, de zeci de mii de oameni. În plus, cele două țări au primit mai mulţi opozanţi care au fugit de regimul de la Minsk, printre care și Svetlana Tihanovskaia. Luni, va merge la Bruxelles pentru a se întâlni cu miniştrii de externe din statele membre UE.

Tot joi, Parlamentul European a anunțat că a votat o rezoluție prin care transmite că nu îl va mai recunoaște pe Aleksandr Lukașenko drept președinte al Belarusului după 5 noiembrie, când îi va expira actualul mandat. În paralel, mai multe state membre ale Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa au constituit o misiune de experţi independenţi care vor investiga încălcarea drepturilor omului şi fraudelor alegerilor din Belarus. Printre aceste state se află și România. Mai multe detalii sunt disponibile AICI. 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL