Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Banca Mondială vede nori de vreme rea la orizont. Ce se întâmplă cu economia mondială

Wednesday, 08 June 2016, 00:09 Sursă: REALITATEA.NET

Banca Mondială și-a redus, marți, estimările privind avansul economiei mondiale în 2016, până la 2,4% de la 2,9% cât estima în luna ianuarie, ca urmare a creșterii modeste înregistrate de economiile avansate, prețului redus la materii prime și diminuării fluxurilor de capital.

"Acest ritm lent de creștere scoate în evidență de ce este important pentru toate țările să urmărească politici care stimulează creșterea economică și îmbunătățesc viața celor care trăiesc în sărăcie extremă", a declarat președintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim.

În rândul marilor economii emergente, China ar urma să înregistreze o creștere de 6,7% în 2016, după un avans de 6,9% anul trecut.

Expansiunea economiei Indiei va rămâne la 7,6%, în timp ce Brazilia și Rusia ar putea înregistra o recesiune mai gravă decât se preconiza în luna ianaurie. Africa de Sud ar urma să înregistreze o creștere de 0,6% în 2016, cu 0,8 puncte procentuale mai puțin decât se preconiza în luna ianuarie.

În ceea ce privește România, Banca Mondială estima în luna aprilie că ritmul de creștere economică va accelera la 4% în 2016, susținut de politica fiscală expansionistă și reformele de pe piața muncii, însă avertiza asupra riscului intrării României în procedura de deficit excesiv din cauza revizuirii legii unitare a salarizării publice.

În acest context, Banca Mondială recomanda atunci ca reformele structurale să se concentreze pe sectorul energiei, companiile de stat și pe îmbunătățirea calității cheltuielilor publice.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL