Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vaccinul anti-Covid Sputnik-V, testat de 40.000 de ruși

Wednesday, 09 September 2020, 16:49 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Irina Chirtoc

Primarul Moscovei, care a făcut anunțul, a subliniat că ”este o zi importantă nu numai pentru oraş, ci şi pentru întreaga ţară”. La studiu pot participa 40.000 de locuitori din Moscova. Condiția este să aibă naționalitate rusă și asigurare de sănătate. 

Potrivit site-ului oficial dedicat vaccinului, "faza 3 a studiilor clinice care a implicat peste 2.000 de persoane" din mai multe ţări a început pe 12 august, a doua zi după anunţul înregistrării Sputnik V. Fondul suveran de investiții care asigură finanțarea vaccinului susține că peste 20 de ţări au solicitat achiziţionarea unui miliard de doze, informează Agerpres.

Reamintim că anunțul Rusiei privind înregistrarea primului vaccin împotriva Covid-19, pe 11 august, a fost primit cu prudență de OMS, care a atras atenția că trebuie să urmeze etapele de precalificare şi evaluare privind eficacitatea şi siguranţa. În plus, unii cercetători, inclusiv medici, se tem că Moscova ar putea pune prestigiul naţional în faţa siguranţei cetățenilor. Pentru a câștiga credibilitate, președintele Vladimir Putin a anunțat că una dintre fiicele sale a fost vaccinată cu succes, singurul efect secundar fiind o febră trecătoare. Un studiu recent arată însă că Sputnik V a declanşat o reacţie imunitară în rândul voluntarilor care au participat la testele clinice în fazele incipiente şi nu a cauzat efecte indezirabile grave.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL