Specialiștii susțin că există o legătură neașteptată între câini și oameni obezi

 

Între 39% și 59% din câinii din Europa, Australia și SUA sunt supraponderali sau obezi, oricât de ciudat ar părea. Obezitatea este considerată cea mai mare amenințare la adresa animalelor de companie, conform British Veterinary Association. Partea a doua e că între oameni și astfel de animale există o legătură când vine vorba de obezitate.

Când vine vorba de obezitate la câini, trebuie să știi că anumite rase de câini sunt mai predispuse să ajungă obeze decât altele. Ține de natura lor genetică. De asemenea, oamenii de știință au descoperit o mutație în unii câini care îi face pe aceștia să vrea mai multă mâncare decât în mod normal.

În cazul câinilor obezi sunt două aspecte de luat în seamă: cel emoțional și cel cognitiv.

Specialiștii au descoperit că acei câini supraponderali au o tendință mai mare de a alege alimente ce le oferă mai multă energie. Mai mult, ei ezită mai mult dacă nu știu ce recompensă vor primi.

Aceste lucruri ne arată că personalitatea și comportamentul câinilor joacă roluri importante când vine vorba de dezvoltarea obezității în rândul patrupezilor.

Ce se întâmplă cu oamenii care ajung obezi

Când vine vorba de oameni, obezitatea apare când atracția către alimentele care oferă mai multă energie și care sunt bogate în grăsimi și zahăr este mai mare decât la oamenii de greutate normală.

Dar asta se manifestă și la câini. Astfel, aceștia ar putea fi potriviți pentu a investiga mai bine aspectele emoționale și cognitive ale obezității în oameni. Obezitatea în rândul câinilor este în creștere, la fel ca în cazul oamenilor – tocmai de aceea, este extrem de important ca oamenii de știință să înțeleagă mai bine cauzele acestor fenomene.

Asemănările dintre cele două cazuri i-ar putea ajuta pe oamenii de știință să înțeleagă mai bine aspectele psihologice ale problemei obezității.

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?