Sorina Pintea: Vaccinarea ar trebui să fie OBLIGATORIE! Atac la "antivaccinişti"

 

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, este tranşantă în privinţa vaccinării. Viitoarea lege care urmează să fie adoptată în Parlament ar trebui să conţină cuvântul „obligativitate”. Pintea a mai precizat că ONG-urile care promovează "antivaccinarea" ar trebui verificate mai atent.   „Părerea mea personală – este nevoie să avem în lege cuvântul obligativitate, pentru că, dacă nu avem această sintagmă, nu am rezolva problema. Discuţiile sunt între obligativitatea vaccinării şi obligativitatea informării”, a afirmat Pintea, întrebată de ce întârzie legea vaccinării în Parlament.

Ministrul Sănătăţii a precizat că actul normativ este în comisia de specialitate şi că există discuţii şi puncte de vedere divergente. Sorina Pintea Ministrul Sănătăţii a precizat că în România mor copii pentru că nu sunt vaccinaţi, nu din cauză că nu există o lege a vaccinării.

„Am început anul trecut, împreună cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF, o campanie de vaccinare în comunităţile sărace ale României. (...) Dacă nu facem acest tip de campanii în acele zone nu va conta că avem sau nu legea vaccinării. (...) Din punctul meu de vedere, nevaccinarea face mult rău, sunt campanii antivaccinare susţinute de nişte organizaţii nonguvernamentale, care ar trebui să funcţioneze cu mai multă prudenţă. Venind de la Braşov pe Valea Prahovei o să vedeţi panouri antivaccinare. Nu ar avea ce căuta acolo. Cred că ar trebui cu toţii să facem o campanie anti-antivaccinare”, a mai precizat Sorina Pintea.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
veorica
15 May 12:21
in sanatate NU EXISTA STATISTICI, penrtru ca asa permite legea ! Doftorul care profeseaza la stat are si cabinet particular unde trateaza cazurile mai ''speciale'' sub protectia anonimatului si al ilegalitatii ! Spitalele de stat nu sint capabile sa verifice nici cine intra daraminte sa mai stie si ce se intimpla cu pacientii in realitate ... e JALEEEEEEEE ... o problema de securitate nationala e tratata complet incompetent si iresponsabil ! Nu se stie citi bolnavi reali de SIDA, TBC, BTS, ... exista, ci doar pe cei prinsi intimplator si trecuti pe o lista oarecare ca sa isi poata lua tratamentul gratuit pe care o alta mafie guvernamentala il gestioneaza si care e interesata sa nu existe informare si preventie corecta si eficace. Romania e o tara de cobai !
Răspunde
0 0
Groza
15 May 00:26
Niste cifre statistice din tara la nivel europeanar puteau fi mai motivate.
Răspunde
0 0
veorica
14 May 23:19
da un vaccin impotriva coruptiei, hotiei, nepotismului, pilelor, tradarii, sabotajului tarii si al intereselor tatii, ... nu aveti doamna pintea !? asta sigur ar face minuni mai ceva ca arsenie boca !!!?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?