Semne silenţioase care îţi spun că ai arterele înfundate şi că rişti afecţiuni grave

 
Semne silenţioase care îţi spun că ai arterele înfundate şi că rişti afecţiuni grave
Semne silenţioase care îţi spun că ai arterele înfundate şi că rişti afecţiuni grave

Un nivel crescut al colesterolului poate duce la înfundarea arterelor, o problemă serioasă care poate declanşa afecţiuni grave. Dacă eşti conştientă de semnele care îţi spun că ai arterele înfundate, îţi poţi proteja sănătatea.

1. Dureri de picioare şi senzaţie de amorţeală

Senzaţia de amorţeală şi durerea resimţite la nivelul picioarelor pot fi un semn că ai arterele înfundate. Un alt indiciu care confirmă existenţa acestei probleme de sănătate este dispariţia stării de amorţeală în momentul în care îţi odihneşti picioarele.

2. Ţi se taie respiraţia

Poate că eşti tentat să crezi că respiraţia sacadată este un semn al problemelor cardiovasculare,însă poate indica şi faptul că ai arterele înfundate. Şi oboseala accentuată este un indiciu al faptului că nu mai ajunge suficient sânge la inimă.

3. Ai dureri în piept

Simţi o presiune în piept sau ai senzaţia că te strânge în zona inimii? În cazul în care nu suferi de o angină pectorală,aceste semne îţi pot transmite că ai arterele înfundate.

4. Îţi cade părul

Căderea excesivă a părului poate fi un alt semn la care nu te-ai fi gândit că are legătură cu sănătatea arterelor. Dacă grăsimile rele se depun pe artere,sângele ajunge mai greu la nivelul scalpului,iar din această cauză podoaba capilară poate avea de suferit. Aşadar,dacă ai exclus toate celelalte motive pentru care te-ai putea confrunta cu căderea părului,ar trebui să iei în calcul o eventuală înfundare a arterelor.

5. Disfuncţiile erectile,un simptom important pentru bărbaţi

În cazul bărbaţilor,şi disfuncţiile erectile pot fi un semn că arterele sunt înfundate. Dacă această problemă apare din senin,după o perioadă în care viaţa sexuală era normală,trebuie să iei în calcul această problemă de sănătate care te poate afecta pe mai multe planuri.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?