Secţia pentru procurori a CSM sare în apărarea ministrului Birchall

 

Secţia pentru procurori a CSM reacţionează la o postare de pa pagina de Facebook a deputatului Cătălin Rădulescu. Acesta a scris că solicită CEx-ului PSD de miercuri demiterea Anei Birchall din funcția de ministru al Justiției sau excluderea acesteia din partid. Acesta o acuză pe Ana Birchall că susține abuzurile din justiție.

Secţia pentru procurori a CSM reacţionează la o postare de pa pagina de Facebook a deputatului Cătălin Rădulescu (PSD), poreclit "Mitralieră", în care acesta o critică în termeni duri pe Ana Birchall şi pe unii procurori.

"Referitor la afirmațiile domnului deputat Cătălin Marian Rădulescu formulate pe pagina de Facebook în data de 18 septembrie 2019 şi preluate în mass-media, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, fără a face aprecieri cu privire la faptele descrise și răspunderea ce ar putea fi antrenată față de procurori în cadrul mecanismelor legale de autoreglare a conduitei profesionale, atrage atenția că acestea au caracter generalizant, anatemizează întregul corp profesional al magistraţilor procurori şi afectează prestigiul justiţiei.

Secția pentru procurori, respectând dreptul la opinie al tuturor cetățenilor, fără a aduce atingere libertății de exprimare a oricărei persoane sau a presei, subliniază pe această cale necesitatea unei abordări echilibrate și rezonabile a discursului public, cu respectarea independenței justiției și reiterează imperativul unui mesaj public responsabil, care să consolideze încrederea cetățeanului în actul de justiție", transmite Secţia pentru procurori a CSM.
 
Precizările vin după ce deputatul PSD Cătălin Rădulescu a scris pe Facebook că solicită CEx-ului PSD de miercuri demiterea Anei Birchall din funcția de ministru al Justiției sau excluderea acesteia din partid. Acesta o acuză pe Ana Birchall că susține abuzurile din justiție.

Social-democratul a acuzat-o pe Ana Birchall că susține abuzurile din justiție și că "își bate joc de voturile date PSD de milioane de români" și "de lupta magistraților pentru stoparea abuzurilor".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Cine i-a dat mandat de negociere si cine i-a plătit călătoria ?
18 Sep 18:24
Cine v-a intreabat ,procurori dv ,ați inceput cu politica ,o sfârsiți rău.Ce treabă aveti cu declarațiile unui deputat,zău asa,ca mă si speriați ?Dacă nu cunosteți legea ,vă spun eu,un ministru nu poate negocia ,chair cu un partener celebru cum e egalul nostru SUA,fără imputernicirea.Singurii care negocaiță fără împternicire ,sunt ambasadorii.Asa ca dlor procurori ,cine a plătit deplasarea privată a doamnei ministru,poate puneți de o acțiune penală,ca a trecut vremurile ălea,stiți dv .care ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?