Scenariu bombă după "vinerea neagră": Apariția a două partide de stânga din corpul PSD

 
Dragnea și Tudose
Dragnea și Tudose

Apariția a două partide de stânga din corpul PSD, clarificate ideologic, este cea mai corectă rezolvare a crizei inevitabile care urmează în PSD după vinerea neagră, spune jurnalistul Stelian Tănase.„PSD este măcinat de un demon zilele acestea", spune Stelian Tănase. „Sentimentul dominant este frica, teama de o criză în partid și de pericolul spargerii lui" a scris politologul pe blogul personal, într-un editorial intitulat „Vinerea Neagră". „Este momentul să se aleagă apele - ori, ori!", conchide Stelian Tănase.

„PSD nu s-a schimbat deloc din 1990 până azi. Reforma internă de care ni s-a vorbit de ne-am plictisit nu s-a produs. PSD a rămas același partid monobloc cu puternice instincte totalitar-dictatoriale, care provin din rădăcinile lui comuniste. Aceleași cadre, aceleași scopuri, aceeași mentalitate acaparatoare, violentă și cinică.", notează Stelian Tănase la începutul articolului.

„Ce se va fi întâmplat cu PSD după 10 august 2018? Se va schimba ceva în PSD? Sunt două scenarii. 1. Scenariul optimist – vom asista la dezbateri, la analiza evenimentelor recente, la critici și autocritici, la stabilirea răspunderilor, la tragerea unor concluzii rezonabile, la înlaturarea vinovaților. 2. PSD nu va face nicio analiză, nu își va recunoaște greșelile, va rămâne același partid ca în 1990, nemișcat, incapabil să se reformeze. În acest caz, sentimentul dominant este frica, teama de o criză în partid și de pericolul spargerii lui. Acesta este demonul care macină în aceste zile PSD," notează politologul.

„Un partid reacționar, imobil, populist, orientat spre trecut, cu nostalgii dictatorial-comuniste, duce România pe un traseu. Un PSD modern, dinamic, european, duce România în direcția opusă. Este momentul să se aleagă apele – ori/ori! Apariția a două partide de stânga din corpul PSD, clarificate ideologic, mi se pare cea mai corectă rezolvare a crizei inevitabile care urmează în PSD după vinerea neagră." Așa concluzionează Stelian Tănase.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Voicu
18 Aug 15:41
Dragnea, alaturi de analfabetii, mincinosii si hotii lui sa plece departe, pana nu este prea tarziu. Ar scapa poporul roman de cel mai mai nociv personaj de dupa 1990.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?