România, în mijlocul unui nou scandal în Uniunea Europeană

 

Avocatul Poporului din Uniunea Europeană a a lansat o anchetă, în urma unei sesizări primite de la un ONG, privind sponsorizările private pentru președinția României la Consiliul UE. Investigația a pornit după plângerea ONG-ului „Foodwatch” cu privire la sponsorizarea de către Coca Cola a președinției rotative asigurată de România în primele 6 luni din 2019.

Ombudsman-ul european (Avocatul Poporului) a lansat o anchetă privind sponsorizările private pentru președinția României la Consiliul UE, potrivit politico.eu.

Investigația a pornit după plângerea ONG-ului „Foodwatch” cu privire la sponsorizarea de către Coca Cola a președinției rotative asigurată de România în primele 6 luni din 2019.

ONG-ul spune că este inacceptabil ca Coca Cola să recurgă la asemenea sponsorizări pentru că România a supravegheat, de exemplu, discuțiile despre revizuirea unor legi în domeniul alimentației.

„Acest lucru afectează independența și credibilitatea politicilor”, a afirmat directorul executiv al ONG-ului, Thilo Bode.

Ombudsmanul european spune că a cerut explicații Consiliului UE și că acesta a zis că nu este responsabil de aranjamentele care se fac în ceea ce privește sponsorizările în timpul președințiilor rotative. Ombudsman-ul european și-a exprimat nemulțumirea față de răspuns spunând că explicații nu stau în picioare pentru că președinția rotativă este din punct de vedere parte a Consiliului UE.

Ombudsmanul european a cerut Consiliului UE să răspundă până pe 13 septembrie.

Un oficial guvernamental din Finlanda a zis că s-a decis să se încheie o înțelegere cu un singur sponsor - BMW - în timpul președinției sale.

Ombudsmanul European desfășoară anchete în urma plângerilor depuse cu privire la administrarea defectuoasă în cadrul instituțiilor, organismelor și agențiilor UE. Persoanele sau organizațiile care au întâmpinat probleme cu administrația UE și au încercat fără succes să rezolve problema cu instituția sau organismul în cauză pot depune o plângere la Ombudsman.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Lissa
20 Jul 19:52
))) Știi unde să găsești o femeie pentru o noapte? Du-te la > > > Bredhot.Com
Răspunde
0 0
radu
20 Jul 13:05
Dupa raportarile nesimtite de la agricultura, s-au prins din nou ca ii escrocam cu cifrele vopsite pe care le raportam! Ce naiba mai poate fi facut in amarata asta de tara?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?