Războiul pe rezerva de aur, un nou episod în Parlament

 
Teodorovici vs Isarescu
Teodorovici vs Isarescu

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, propune înfiinţarea unei comisii parlamentare care să analizeze situaţia rezervei de aur a României şi proiectul de lege privind repatrierea aurului de la Londra.

Românii cu o cultură financiară redusă sunt făcuți să creadă că un partid politic vrea să fure aurul țării, spune ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, scrie Realitatea Financiara.

Eugen Teodorovici propune înfiinţarea unei comisii parlamentare care să analizeze situaţia rezervei de aur a României şi proiectul de lege privind repatrierea aurului de la Londra.

„Cel mai bine ar fi ca în Parlamentului României să se facă o comisie, fie de la Senat, fie de la Cameră, fie de la amândouă – de fapt, Senatul are aceste atribuţii – care să spună aşa: dom'le, haideţi să vedem situaţia reală, lăsăm că aducem sau nu aurul. Adică în primul rând, contractul în baza căruia aurul României, în anul de graţie, s-a dus din România unde s-a dus el, contractul cu toate clauzele, pentru că acel aur, odată dus acolo, să vedem care sunt costurile de chirie şi cine dispune de acest aur. Acest aur în baza lui se garantează, dar nu de noi, ci de cei care au aurul. De asta trebuie văzut. Nu cumva aurul nostru de astăzi este pus gaj, să zic, într-o operaţiune internaţională de către banca respectivă. De fapt, dacă vedem acel contract, vom şti exact", a spus Eugen Teodorovici, la un post TV.

Tudorel Toader schimbă toate bibliile din tribunale. Pe ce vor jura martorii de acum înainte

Teodorovici crede că politicienii nu au avut niciun interes să explice subiectele economice, ca să-i poată manipula.

„În momentul acela, România va vedea exact care este situaţia şi oamenii se vor convinge că nu vrea nimeni să fure vreun aur. Vă daţi seama ce aberaţie? Fură un partid politic aurul ţării?! Acestea sunt chestiuni... Cred că se pune foarte mare preţ şi pe nivelul foarte jos de cultură financiară care astăzi, din păcate, există. Asta s-a făcut, din păcate, după Revoluţie. Clasa politică a ţinut, mă refer la partea financiară, foarte jos, tocmai pentru ca oamenii a fi manipulaţi, astfel de declaraţii să prindă sămânţă", a mai spus Teodorovici.

De ce vrea Dragnea să aducă tot AURUL BNR în țară. Motivul a fost dezvăluit

Românii loviți CRUNT de ANAF sunt revoltați. Spațiul Privat Virtual NU FUNCȚIONEAZĂ

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?