Puțini șoferi știu asta. De ce să NU lași sticla cu apă în mașina goală. E mai rău decât credeți

 

Sticlele de plastic pot reprezenta un adevărat pericol nu doar pentru mediul înconjurător, când putem vorbi de poluarea întregii planete, ci și viața noastră cotidiană. Uneori poate fi vorba chiar de viață și de moarte!

Un locuitor al statului Idaho a simțit pe propria pielea ce se poate întâmpla dacă într-o zi însorită lași în mașină o simplă sticlă cu apă.

Mecanicul-auto Dioni Amuchastegui lua prânzul chiar în mașină când brusc a observat un fir de fum ieșind din scaunul pasagerului. Inițial el nu și-a dat seama ce se întâmplă, dar apoi a observat că sticla cu apă care se afla pe scaunul pasagerului a generat acel efect de lupă care a și ars puțin învelișul din piele al scaunului.

Suprafața rotundă a sticlei pline cu apă s-a transformat în lentilă, iar soarele canicular a ars astfel pielea de pe suprafața scaunului.

Dacă locul unde sunt proiectate aceste raze se încălzește suficient de tare, poate apărea focul. Totodată, dacă lichidul se află într-o sticlă de plastic și a fost lăsat în soare, acesta nu trebuie consumat, deoarece plasticul se poate descompune și poate intra în contact cu apa.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?