Pas uriaş în ancheta violenţelor din 10 august. Ce a știut Liviu Dragnea înainte de protest?

 
Protest 10 august 2018 
Protest 10 august 2018 

Şapte din cele opt documente referitoare la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei au fost declasificate, potrivit unor surse oficiale, citate de Agerpres.Un pas uriaş a fost făcut în ancheta violenţelor din 10 august. Ministerul de Interne a de-secretizat aproape toate documentele care au legătură cu intervenţia forţelor de ordine în Piaţa Victoriei, la protestul diasporei. Potrivit unor surse, au fost de-clasificate şapte dintre cele opt acte esenţiale pentru investigaţia de la Parchetul General. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea a avut cu patru zile înainte de protest scenariul diversiunilor, spun surse din MAI, citate de Revista 22. Un exemplar ar fi ajuns și la o televiziune afiliată PSD, spun surse din Jandarmerie. Cel care ar fi ținut legătura cu toate entitățile implicate ar fi fostul un sepepist al lui Dragnea, numit ulterior secretar de stat.

Dragnea a fost audiat, vineri 14 septembrie, la Parchetul General, Sectia Militara, in dosarul violentelor din 10 august.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, anunţa la Parlament anul trecut că Parchetul a solicitat declasificarea raportului ce priveşte evenimentele de la protest.

"Nu cred că poate să spună cineva vreodată că în mod public se poate prezenta o notă de informare. Dacă o informaţie din raport are un caracter clasificat, atunci întregul material trebuie să fie clasificat. La acest moment, avem o solicitare de declasificare din partea Parchetului, aşa că Ministerul Afacerilor Interne va urma procedurile legale în astfel de situaţii, iar rezultatul va fi fie declasificarea, fie declasificarea parţială, fie menţinerea caracterului clasificat actual al documentului. Suntem la începutul acestui proces", a spunea Carmen Dan la dezbaterea moţiunii simple depusă împotriva sa de PNL în Camera Deputaţilor.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?