protectie IT

 
Mai mult de jumătate dintre utilizatorii de computere ar dori să dispună de un program prin care să controleze accesul copiilor la Internet, se arată într-un studiu realizat de o companie specializată în servicii de securitate IT. Românii doresc, în felul acesta, să-şi protejeze pe copii faţă de site-urile neadecvate pe care le-ar putea accesa. Studiile recente arată că 84% dintre elevii bucureşteni folosesc zilnic calculatorul, iar peste 70% dintre ei îl utilizează pentru muzică, jocuri şi filme.
TEXT MONTAJ
| [01:10]
CASETA R3181


AMBIANŢĂ TC 15:06...15:11 (se aude cum tastează)

Horia este în clasa a VI-a la Colegiul "Tudor Vianu" din Capitală. Zilnic, petrece aproape trei ore în faţa calculatorului ca să se joace, dar spune că foloseşte computerul şi pentru lucruri serioase.

SINCRON HORIA CLEMENT, elev, TC 11:56...12:04 (Este o pasiune şi tot timpul stau în jurul lui, chiar dacă sunt plecat undeva îmi iau calculatorul cu mine) MUSCĂ TC 12:40...12:51 (Mă joc şi pe Internet şi jocuri pe CD, fotbal, counter strike sau cu lupte, multe jocuri îmi plac)

Ca să îl protejeze, părinţii lui Horia au decis să îi permită acestuia să intre pe internet numai după ora 19, atunci când sunt şi ei acasă.

SINCRON ROXANA CLEMENT, mama lui Horia, TC 24:14...24:27 (La un moment dat am avut o discuţie cu un joc pe internet, copiii îşi trimit prin sms, îşi încarcă un cont şi aşa pot juca jocul) MUSCĂ TC 24:46...24:52 (Copiii, într-un mod necontrolat puteau juca jocul şi consuma bani fără ştirea părinţilor)

Părinţii ar trebui să plătească peste 260 de lei pentru o aplicaţie prin care să controleze accesul minorilor la conţinutul online. Programul poate fi instalat pe trei computere. Sondajul companiei specializate în servicii IT, la care au participat aproape 400 de persoane, a fost efectuat la sfârşitul anului trecut.
ILUSTRATII
|print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?