Premierul Ungariei vine în România. Replicile dure dintre Budapesta și București continuă

 
Criza imigranţilor. Viktor Orban: Ungaria are capacitatea de a închide rapid frontiera cu Croaţia
Criza imigranţilor. Viktor Orban: Ungaria are capacitatea de a închide rapid frontiera cu Croaţia

Premierul Ungariei Viktor Orban vine, astăzi, în România. Şeful guvernului de la Budapesta va merge la Satu Mare, unde a fost invitat de liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Vizita premierului ungar intervine cu patru zile înaintea alegerilor parlamentare din România şi în plin scandal legat de interdicţia diplomaţilor maghiari de a participa la ceremoniile de 1 Decembrie.

Zilele trecute, adjunctul lui Viktor Orban a declarat că Ungaria a fost prea îngăduitoare cu România şi „ar fi trebuit să dăm mai devreme cu pumnul în masă”.

Marți, de la Bruxelles, unde se afla la întrunirea miniştrilor de externe din NATO, şeful diplomaţiei de la Budapesta a îndulcit tonul. Peter Szijjarto a declarat că există anumite sensibilităţi istorice la Budapesta, dar relaţia cu România este importantă pentru Ungaria, iar guvernul maghiar este interesat de relaţii bune cu oficialii de la Bucureşti.

Miercuri, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat,într-o conferinţă de presă, că reacţiile oficialilor de la Budapesta din ultima vreme sunt corecte şi de responsabilitate faţă de comunitatea maghiară din România.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?