Povestea bebeluşului "Tom Degeţel" din Timişoara: salvat de medici, abandonat de părinţi

 

Minune la Spitalul de Copii din Timișoara! Un bebeluș care la naștere măsura 25 de cm și cântărea 900 de grame, a supraviețuit, trăiește și a început să crească. Totul se întâmplă sub ochii medicilor de la Secția de Neonatologie. „Tom Degețel” e hrănit, mângâiat și iubit de personalul medical, în timp ce părinții l-au abandonat, scrie EVZ.ro.Robert a venit pe lume pe 17 noiembrie, la Curtici, în casa familiei lui. Doar că era practic un avorton. Unul care a intenționat din prima clipă să trăiască. Apăruse într-o familie de rromi, este al cincilea copil din familie. Când s-a întâmplat „nașterea”, mama trebăluia în gospodărie. A sângerat, iar cineva a sunat după salvare.

Medicii au constatat că băiețelul, care ad-hoc a fost numit Robert, avea abia 24 de săptămâni. L-au resuscitat. Potrivit bibliografiei de specialitate, abia un făt care vine pe lume peste vârsta de 28 de săptămâni este considerat prematur, bebelușii care se nasc înainte de acest termen sunt, practic, considerați avortoni și au șanse minime de supraviețuire.

„Bebelușul de la Arad a trăit doar jumătate din viața intrauterină, mai exact, cinci luni. Dar și-a dorit să trăiască”, spune dr. Mircea Merea, directorul adjunct al Serviciului de Ambulanță Arad. Acesta povestește cum au intervenit cu teamă pentru salvarea copilului de 25 de centimetri. „S-au făcut manevre de resuscitare foarte delicate, iar copilul a deschis imediat ochișorii și a început să scâncească. A semnalat că dorește să trăiască”, relatează medicul.

Bebelușul familiei din Curtici este acum internat la Secția de Prematuri a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, într-unul din incubatoarele speciale cu care secția a fost dotată de Asociația „Salvați Copiii”. Pentru că organele sale interne sunt doar parțial dezvoltate, având în vedere că ar fi trebuit să se nască abia peste patru luni, medicii se străduiesc să îi asigure condițiile optime pentru a supraviețui și pentru a crește sănătos în continuare.

Vezi mai multe pe Evz.ro. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?