O treime dintre locuitorii satelor din România au grupuri sanitare, dar 60% folosesc internetul

 

Penetrarea internetului se apropie de 60% în mediul rural, nivelul dezvoltării utilizării și profilul utilizatorilor fiind similare celor din mediul urban din anii 2007 - 2008, însă doar 28% din populație are grup sanitar în locuință, potrivit unui studiu BRAT, prezentat la Ziua Cercetării Media.

Studiul a fost prezentat de Arina Ureche, directorul general al Biroului Român de Audit Transmedia (BRAT), la ediția din acest an a evenimentului Ziua Cercetării Media, care a fost organizată joi, la București.

Potrivit studiului, la nivel național, 68% din populația cu vârsta cuprinsă între 14 și 64 de ani utilizează internetul, adică 10,3 milioane de oameni, dintre care 36% din mediul rural și 64% din mediul urban.


De asemenea, directorul general al BRAT a precizat că, la nivel național, 50% din populația cu vârste cuprinse între 14 și 64 ani utilizează internetul zilnic, acest procent însemnând 7,6 milioane de oameni.

Arina Ureche a vorbit în prezentarea sa și despre accesul la utilități în mediul rural. Astfel, 99% din oameni au acces la electricitate, 62% au conexiune la internet în gospodărie, iar 45% au alimentare la apă curentă, același procent fiind înregistrat și în cazul canalizării. Pe de altă parte, 36% din oameni au baie sau duș în interiorul locuinței, 32% beneficiază de alimentare cu apă caldă și doar 28% au un grup sanitar în locuință.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
cristina
06 Mar 07:36
Nu este corect sa compari 60 % din cei cu varste intre 14 si 64 sau 65 ani cu 28 % din totalul populatiei rurale ... Chiar daca si dintre cei din afara primei categorii mentionate mai utilizeaza Internetul, cu siguranta TOTI utilizeaza grupurile sanitare, din locuinta sau din afara ei...
Nu stiu daca si ce alta diferenta ar rezulta, dar nu ne raportam la acelasi 100%
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?