O scrisoare a lui Albert Einstein, vândută pentru o sumă URIAŞĂ. Ce informaţii conţinea?

Einstein
Einstein

O scrisoare în care Albert Einstein a scris detalii despre una dintre cele mai revoluţionare teorii ale sale a fost vândută în cadrul unei licitaţii din Ierusalim pentru mai bine de 100.000 de dolari.Scrisoarea a fost trimisă în 1928 de către Albert Einstein din Berlin către un matematician pentru formalizarea ''Celei de-a treia etape a Teoriei Realtivităţii''. Conform Phys, documentul a fost achiziţionat de un cumpărător anonim pentru suma de 103.700 de dolari.

Deşi suma este uriaşă, aceasta nu a reuşit să o întreacă pe cea de 1,59 de milioane de dolari plătită pentru scrisoarea în care Einstein discută despre secretul fericirii. Printre obiecte vândute recent s-au aflat şi fotografii ale câştigătorului Premiului Nobel pentru fizică din 1921, scrie descopera.ro.

Conform directorului casei de licitaţii Winner din Ierusalim, comoara dezvăluie ''caracterul complex al marelui savant''. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?