Mutarea de șah a lui Putin: Rusia l-a recrutat pe fostul cancelar german Gerhard Schroeder

Rusia l-a nominalizat pe fostul cancelar german Gerhard Schroeder să facă parte din consiliul de administraţie al celei mai mari companii petroliere ruse, Rosneft, în calitate de director independent, potrivit unui decret guvernamental publicat vineri seară, informează Reuters.

Cancelar între anii 1998 şi 2005, Schroeder este în prezent preşedintele comitetului de acţionari al Nord Stream AG, un consorţiu condus de Gazprom pentru construirea unei conducte pentru transportul de gaz natural rusesc prin Marea Baltică. 

Rosneft, companie la care statul rus deţine pachetul majoritar de acţiuni, se află sub incidenţa sancţiunilor occidentale impuse ca urmare a rolului Rusiei în criza din Ucraina. 

Schroeder, care spune despre preşedintele rus Vladimir Putin că-i este prieten, a criticat încercările de a impune sancţiuni Rusiei, comentează Reuters. 

Guvernul rus intenţionează să crească de la 9 la 11 numărul directorilor din consiliul de administraţie al Rosneft.

 
Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?