Modificări în legea zilierilor: pe oră, aceştia pot câştiga mai bine decât angajaţii

 
Modificări în legea zilierilor: pe oră, aceştia pot câştiga mai bine decât angajaţii
Modificări în legea zilierilor: pe oră, aceştia pot câştiga mai bine decât angajaţii

Ultimele modificări aduse legislaţiei privind zilierii prevăd că aceştia pot fi plătiţi mai bine decât angajaţii, dar nu pot lucra, cumulat, mai mult de 180 zile pe an.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri, 4 aprilie, documentul pentru modificarea şi completarea Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri. Printre modificările de importanţă pentru fermieri se regăseşte şi mărirea de la 6 la 23 a numărului de activităţi în care pot fi angajaţi zilieri, printre care amintim agricultură; vânătoare şi pescuit; silvicultură, exclusiv exploatări forestiere; piscicultură şi acvacultură; pomicultură şi viticultură; apicultură; zootehnie; spectacole, producţii cinematografice şi audiovizuale, publicitate, activităţi cu caracter cultural; manipulări de mărfuri; activităţi de întreţinere şi curăţenie şi silvicultură, exclusiv exploatări forestiere.

Mai mult, potrivit noilor modificări, societăţile comerciale române şi străine vor putea să se autorizeze ca agenţii de mediere a cererii şi ofertei de muncă zilieră, scrie adevarul.ro. Practic, firmele autorizate în condiţiile legii vor putea să funcţioneze ca intermediari între cei care vor să lucreze ca zilieri şi beneficiari, însă nu vor avea dreptul să le ceară zilierilor bani pentru intermediere.


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?