Medicul electrocutat la Spitalul Colţea: Managerul a încercat muşamalizarea accidentului

 

Marian Stamate, medicul de la Spitalul Colţea care s-a electrocutat, joi, în timpul unei intervenţii chirugicale, a declarat că managerul instituţiei ar fi încercat să "muşamalizeze" accidentul.

Medicul primar orelist Marian Stamate a oferit, vineri, mai multe detalii despre accidentul petrecut în sala de operaţie.

"La debutul intervenţiie chirurgicale ne-am confruntat cu o funcţionare defectuoasă a unui electrocauter, care s-a soldat cu electrocutarea pacientului, a echipei chirurgicale, cu foc deschis, flacără electrică care a secţionat cablul de alimentare şi a detaşat piesa de mânâ. Operaţia a trebuit să fie întreruptă preţ de aproape 40 de minute, iar ulterior a fost preluată de altă echipă şi continuată, după ce s-a acordat ajutor de specialitate de terapie intensivă şi cardiologie echipei care era în momentul acela în sala de operaţie", a explicat medicul.

Întrebat dacă a fost vorba despre un eveniment "minor", aşa cum managerul Spitalului Colţea, Anca Lupu, afirmase anterior, medicul a spus că "este o minciună".

"Este o minciună, o încercare de minimizare prin muşamalizare şi acoperire a evenimentelor. Atunci când ai o echipă medicală doborâtă de un şoc electric de înalt voltaj, nu poţi să spui că este un eveniment minor. Când ai un pacient electrocutat, care în continuare dezvoltă o patologie cardiacă indusă prin electrocuţie (...), în momentul în care medicul rezident are urme de micro-arsuri faciale stângi de la particulele care au zburat în aer de la acea flacără electrică, să susţii că este un eveniment minor, este în mod clar o denaturare a realităţii în mod voit din motive pe care, probabil, le bănuiţi cu toţii", a adăugat Stamate.

Dr. Marian Stamate, un medic rezident și un pacient de la Spitalul Colţea din Bucureşti s-au electrocutat, joi, 28 iulie, în timpul operației cu un electrocauter.

În urma accidentului, conducerea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale (ASSMB) București a demarat o anchetă. De asemenea, Ministerul Sănătăţii a anunţat ca va face un control la Spitalul Colţea, instituţia explicând totodată că nu s-au făcut verificări până în prezent pentru că unitatea medicală este în subordinea autorităţilor locale.



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?