Mai mulţi bani pentru primării, la rectificarea bugetară

 
Mai mulţi bani pentru primării, la rectificarea bugetară
Mai mulţi bani pentru primării, la rectificarea bugetară
FOTO: rnews.ro

Guvernul va aproba marţi prima rectificare bugetară din acest an. Primăriile şi consiliile judeţene sunt printre principalii beneficiari, cu o suplimentare de 1,3 miliarde de lei.Guvernul va aloca sume consistente şi pentru Ministerul Apărării, dar şi pentru înfiinţarea unui cimitir în Rusia, în memoria ostaşilor căzuţi la datorie la Stalingrad, în al doilea Război Mondial. În plus, fondul de premiere pentru Loteria bonurilor fiscale va fi suplimentat cu trei milioane de lei.

Bani mai mulţi pentru penitenciare, la rectificarea bugetară. Guvernul va aloca Ministerului Justiţiei peste 4,3 milioane de lei pentru îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare şi reintegrarea deţinuţilor. Cea mai mare sumă îi revine penitenciarului pentru minori de la Bacău - 3,5 milioane de lei.

Tot la rectificare, Ministerul Apărării primeşte permisiunea să încheie contracte de până la 650 de milioane de lei pentru repararea echipamentelor militare, echivalentul a 144 de milioane de euro. Ministerul va beneficia şi de 689 de mii de lei pentru înfiinţarea unui cimitir al militarilor români căzuţi la Stalingrad şi Cotul Donului, în al doilea Război Mondial. Aprobările obţinute din partea Rusiei îşi pierd valabilitatea în noiembrie 2015.

Guvernul a decis luna aceasta majorarea salariilor de care beneficiază personalul neclerical, de la 1 octombrie, pentru toate cele 18 culte religioase din România. E vorba de aproape 20.000 de beneficiari, aşa că Executivul a alocat la rectificare şi sumele necesare plăţii contribuţiilor de asigurări: peste 20 de milioane de lei!

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?