Lelia Munteanu: Bibi & Donald la Davos

Lelia Munteanu: Bibi & Donald la Davos
Lelia Munteanu: Bibi & Donald la Davos

Primul spectacol grotesc oferit la Davos de preşedintele Trump a fost întâlnirea cu premierul Netanyahu.Preşedintele şi Premierul şi-au spus tandru pe numele mic. Preşedintele s-a lansat ieri, la sosire, într-un discurs grobian (cu banii pe masă!) de ameninţare a palestinienilor.

E înfricoşător să-l urmăreşti pe liderul celei mai mari puteri a lumii în postura de dealuitor după ureche, amestecând şantajul cu superlativele, transformând eşecurile în victorii, exhibându-şi cu suficienţă singurul plan de pace în Orientul Mijlociu – „mai vedem”. Interlocutorul – premierul Israelului – (care n-are nici măcar scuza că ar fi ageamiu) îi ţine isonul, encomiastic.

„Trump: Vă mulţumesc foarte mult. E minunat să fii cu prim ministrul Netanyahu! Am dezvoltat o relaţie grozavă, mai puternică decât au avut-o ţările noastre vreodată, cred, şi - pot să spun sincer – o prietenie personală. Avem discuţii în curs cu Israelul pe multe aspecte, inclusiv comerţ. Dar marea mutare şi ceva care a fost foarte istoric şi foarte important a fost faptul că ne vom muta ambasada, cum ştiţi, la Ierusalim. Şi, cum de asemenea ştiţi, este mult înainte de termen, cu ani, şi anticipăm să avem o mică versiune a ei deschisă cândva în anul viitor. Deci, mult înainte de termen. Şi e o onoare. O mare onoare să fiu cu dumneavoastră. Vă mulţumesc foarte mult.

Citeşte continuarea pe gandul.info

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?