Klaus Iohannis mitraliază PSD pe tema bugetului. ”Iresponsabil!”, ”Vulnerabilizează România!”

 
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis atacă dur proiectul de buget propus de PSD și avertizează că acesta ar trebui să fie în beneficiul României, nu al unui partid politic. 

Klaus Iohannis a criticat dur propunerea lui Liviu Dragnea de tăiere a bugetelor Serviciilor și a cerut Parlamentului să revină la alocările bugetare inițiale, propuse de Guvern în 10 decembrie 2018 și avizate de către CSAT în 19 decembrie 2018.

Șeful statului cere PSD și ALDE să reducă banii alocați partidelor, pentru a suplimenta bugetul sănătății. 

Iohannis mai spune că întârzierea bugetului cu aproape două luni de către Coaliția PSD-ALDE este complet nejustificată și demonstrează încă o dată lipsa de seriozitate și de profesionalism a actualei coaliții.

”În legătură cu proiectul bugetului pentru anul 2019, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, atrage atenția că țara noastră are nevoie de un buget credibil, în beneficiul românilor și nu al unui partid politic. Astfel, Guvernul și Parlamentul au responsabilitatea esențială de a identifica soluțiile financiare sustenabile pentru fiecare domeniu în parte.

În schimb, PSD recurge la noi demersuri populiste, care riscă să vulnerabilizeze România în actualul context geopolitic marcat de incertitudine și de intensificarea riscurilor și amenințărilor la adresa statelor NATO.

Printr-un gest cinic, președintele PSD pune în opoziție securitatea națională cu sănătatea cetățenilor. Numai un politician meschin și inconștient ar putea să inoculeze ideea că sănătatea românilor nu poate fi asigurată din cauza bugetelor prea mari ale serviciilor de securitate, a căror misiune legală fundamentală este tocmai asigurarea securității naționale, protejarea vieții oamenilor și a intereselor țării.

Propunerea de reducere a bugetelor instituțiilor din domeniul securității naționale constituie un demers iresponsabil, cu atât mai mult cu cât nu există argumente sau justificări. Tocmai asemenea tăieri bugetare reprezintă un atentat la siguranţa cetăţenilor, prin scăderea discreționară a bugetelor structurilor de securitate, în încercarea disperată a unor personaje toxice de a mai acumula capital politic. De aceea, Președintele României face apel ca Parlamentul să revină la alocările bugetare inițiale, propuse de Guvern în 10 decembrie 2018 și avizate de către CSAT în 19 decembrie 2018.

Întârzierea bugetului cu aproape două luni de către Coaliția PSD-ALDE este complet nejustificată și demonstrează încă o dată lipsa de seriozitate și de profesionalism a actualei coaliții, precum și lipsa preocupării acesteia pentru bunul mers al economiei și administrației în România.

În vreme ce bugetele necesare asigurării securității cetățeanului scad, avem o creștere inacceptabil de mare a alocărilor către partidele parlamentare, al cărei principal beneficiar este, deloc surprinzător, chiar PSD. În condițiile în care în România nu se construiesc autostrăzi, nu se modernizează spitale, nu există toalete și apă curentă în toate școlile din țară, este revoltătoare majorarea uriașă prevăzută în bugetul anului curent pentru partidele parlamentare.

Cu siguranță că bugetul sănătății nu este suficient, dar, dacă se declară atât de preocupat de sănătatea românilor, președintele PSD are acum cel mai potrivit prilej să o dovedească: să suplimenteze bugetul sănătății din banii alocați partidelor. Este un amendament care ar trebui să întrunească voturile majorității PSD-ALDE, dacă adevărata intenție este aceea de a avea un buget pentru sănătatea românilor. Altfel, avem de a face cu o nouă manipulare, în timp ce banii publici sunt direcționați direct către PSD.

Din păcate, realitatea vorbește de la sine: acest buget, care ar fi trebuit elaborat încă de la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut, a ajuns să fie pus în dezbatere abia pe 31 ianuarie 2019, după revenirea din vacanță a liderilor PSD și ALDE. Este un buget făcut pe picior, bazat pe estimări economice nerealiste și pe alocări politice preferențiale, pe care PSD are pretenția să îl treacă rapid printr-un simulacru de dezbateri în Parlament.

Pentru că deține pâinea și cuțitul în privința alocărilor bugetare, PSD a purtat în toată această perioadă un război intens cu primarii orașelor și municipiilor din România, în ciuda faptului că Guvernul PSD a asigurat pe toată lumea că fondurile bugetare vor fi suficiente. De fapt, o parte din povara răspunderii guvernamentale este transferată asupra bugetelor administrației publice locale, care vor duce greul în acest an. Modernizarea României nu se poate face când administrația publică locală este ținută la discreția deciziei politice de la centru.

Președintele Klaus Iohannis solicită tuturor politicienilor responsabili din Parlament să privească bugetul anului 2019 nu ca pe un instrument al promisiunilor de partid, ci ca mijloc esențial pentru stabilitatea economică a României, pentru bunăstarea și securitatea românilor.

Președintele Klaus Iohannis atrage atenția că acest buget nu este bugetul conducerii PSD, ci al României, al stabilității și prosperității noastre din următorii ani”, precizează Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat al Admnistrației Prezidențiale.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Asta se si doreste !!!
12 Feb 20:26
Cu cit tara se despopuleaza mai repede cu atit mai bune ies “prognozele” ... apoi vine mare repopulare ! Nu degeaba bat unii orientul mijlociu ! Vin vremuri grele, stapini noi !!!
Răspunde
0 0
Vlad
12 Feb 19:48
Decat sa bată aerul degeaba mai bine face ceva, sa îndemne PNL sa nu lase coada jos in fata securistilor USR si Ciupitu ca ăștia nu iau voturi decat din dreptul PNL. Sa-l schimbe odată pe martalogul de Orban cu as putea spune oricine si sa revina partidul in matcă lui fara kill bill aia si bețivul asta de Orban ca se fac de râsul lumii. In felul acesta ar avea sanse mari la alegeri, nu ar mai putea securistii astia sa rupă procente mari din PNL. La fel se intampla si cu PSD si tentativa aia de partid a lui Pinochio.
Răspunde
0 0
Stan
12 Feb 16:17
Respect domnule presedinte Johannis, al Romaniei si romanilor!!! Jos cu ciumatii iliescieni marlani libidinosi tradatori jefuitori ..Toti merita pedepse cu moartea pentru tradare!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?