Ionuț Mișa face lumină în cazul banilor datorați Fiscului de către familia Iohannis

 

Ionuţ Mişa oferă explicaţii cu privire la banii datoraţi de familia Iohannis statului, ca urmare a deciziei instanţei prin care s-a constatat că preşedintele şi soţia sa au dobândit ilegal un imobil în Sibiu, de pe urma căruia au încasat chirii timp de mai mulţi ani. Mişa dezvăluie de ce ANAF nu a reuşit să recupereze banii.

"Noi, la momentul respectiv, am prezentat situaţia şi către ministru, în scris, de mai multe ori, legat de paşii procedurali parcurşi pentru recuperarea creanţei. Nu există un titlu de creanţă. Hotărârea instanţei nu reprezintă un titlu de creanţă pentru ANAF. Mai mult, nu ANAF este instituţia care trebuia să recupereze această sumă, în acest stadiu procedural, lucru confirmat şi de Ministerul Justiţiei. Aspectul a rămas să fie analizat la Ministerul Finanţelor. În acest moment, din punct de vedere legal şi procedural, ANAF nu poate întreprinde altă măsură decât cele deja întreprinse. La solicitarea Ministerului Finanţelor, ANAF a solicitat Oficiului de Cadastru înregistrarea în cartea funciară, iar acesta a refuzat pentru că ANAF nu avea calitatea", a declarat Ionuţ Mişa la Antena 3.

Întrebat dacă preşedintele Iohannis s-a interesat vreodată de suma pe care ar datora-o statului, Ionuţ Mişa a răspuns: "Nu am avut nicio discuţie cu preşedinte pe acest subiect. Singurele discuţii au fost cele purtate la CSAT. Niciodată nu am avut vreo altă discuţie cu dânsul."

Ionuţ Mişa şi Eugen Teodorovoci s-au contrat public, în vara lui 2018, pe tema banilor care trebuiau recuperaţi pe casa din Sibiu care a aparţinut familiei Iohannis. Iniţial, Eugen Teodorovici a anunţat că suma cumulată care ar urma să fie obţinută de la cei trei chiriaşi ai imobilului din Sibiu care a aparţinut şefului statului este de peste două milioane de lei şi că cerut ANAF-ului să dovedească dacă a cerut către Cartea Funciară ca imobilul să intre în administrarea statului. Şeful ANAF Ionuţ Mişa a replicat atunci imediat, spunând că nu a primit de la minister niciun titlu în baza căruia să facă executarea.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?