Iohannis: Cererea de revocare a procurorului general, neadecvată. Toader trebuie să plece de urgenţă

 
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis susține că cererea ministrului Justiției de revocare a procurorului general Augustin Lazăr este "complet neadecvată" și îi cere din nou demisia lui Tudorel Toader.

Președintele Klaus Iohannis apreciază activitatea Procurorului General și consideră că cererea ministrului Justiției este complet neadecvată și de natură să genereze neîncredere în sistem și îngrijorare în rândul partenerilor noștri europeni.

"Modul în care ministrul a prezentat public raportul este unul tendențios și denotă intenția acestuia de a subordona politic procurorii.

Se încearcă, din nou, acreditarea ideii că procurorii sunt dușmanii societății. Or, în reprezentarea intereselor generale ale societății și în apărarea ordinii de drept, procurorii au un rol esențial, consacrat expres prin Legea fundamentală. Fac un apel la magistrați să nu își piardă încrederea în capacitatea societății românești de a rezista acestui nou asalt asupra statului de drept.

Demersul ministrului Justiției de revocare a Procurorului General întărește convingerea Președintelui României că domnul Tudorel Toader trebuie să plece de urgență din fruntea ministerului pe care îl conduce. Statul român are obligația de a proteja ordinea de drept, libertățile și drepturile cetățenilor săi, iar acest lucru nu poate fi înfăptuit fără un Minister Public independent și eficient", arată Iohannis.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Aceeasi pozitie,aceleași vorbe ,acelasi gând de hashtag .
25 Oct 18:19
Așa pățesc toti care respectă constituția ?Dl presedinete a jurat pe biblia tradusă de Luther,nu pe constituție.Aceast mesaj ar duce ,in vest, la demmiterea presedintelui.Or,domnia sa ne amenintă cu 3 sintagme bine învătate,atac la statul de drept / ataci pe Codruta si Lazar,ce mai, foc la valiză/penalii vor să prăduiasca tara fără să fie condanati de instante conduse de SRI si,in final,iesim din UE,ca din NATO nu ne lasa yahkeii,potrivit parteneriatului strategic.
Răspunde
0 0
Jan
26 Oct 09:17
3 Asa gindesc ciurucurile infecte comunistoide care au devalizat o tara strigind continuu - nu ne vindem tara ! Nu aveti de unde sa mai iesiti, or sa vina altii peste cocina voastra ! hahahahaha ! Nu mai ai multe lucruri pe care sa pui mina, ati vindut, gajat, creditat totul. Unii dintre voi vor disparea acolo unde au transferat banetul furat, prin tari din asia si america centrala ...
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?