Ioan Mircea Pașcu, acceptat în funcția de comisar european, însă fără portofoliu. Salariu uriaș

 
Ioan Mircea Pascu
Ioan Mircea Pascu

Fostul europarlamentar Ioan Mircea Pașcu a fost acceptat în Comisia Europeană, însă fără portofoliu de comisar.

Conform Realitatea TV, Ioan Mircea Pașcu, cel propus în locul Corinei Crețu pentru funcția de comisar european, a fost acceptat de Comisia Europeană, însă fără portofoliul.

Explicația este, conform lui Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, este următoarea: mandatul este prea scurt pentru a primi portofoliu.

Conform unui comunicat transmis de Comisia Europeană, atât Ioan Mircea Paşcu, propunerea României, cât şi Kadri Simson, propunerea Estoniei, vor face parte din actuala Comisiei Europeană până la finalul mandatului de pe 31 octombrie, însă nu vor primi portofoliile lasate libere de conaţionali.

Motivul pentru care nu vor primi portofolii ţine de „perioada scrută de timp rămasă până la finalul mandatului”, transmite purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene. Aceștia vor lua parte la activitățile Comisiei și vor avea permisunea să ia parte la proiectele de echipă.

Votul pentru Ioan Mircea Paşcu şi pentru Kadri Simson va avea loc săptămâna viitoare, în plenul Parlamentului European.

În acest timp, notează Newsweek, Pașcu va încasa suma de 132.000 euro, la care se adaugă o primă de plecare de 21.000 euro, un total 153.000 euro.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Fîră bani,fără decizie ,asta e România mea !
14 Jul 10:52
Si fără bani,că doar nu decidea România,tot onorifica erea si va fi ,pâna ce va ajunge dl Barna presedinte,ca să pună ordine in răsmerița marilor jecmănitoare de prostime !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?