Învăţătorii din România vor mai puţine VACANŢE pentru elevi. Iată calendarul aprobat de MEN

 

Învăţătorii din România cred că perioada vacanţelor ar trebui să fie mai scurtă. Aceştia spun că le este greu să se descurce cu programa școlară foarte stufoasă și că schimbările de ritm pe care le aduc vacanțele pentru elevi nu îi ajută deloc.

Într-un an școlar sunt cinci vacanțe, fără să mai punem la socoteală zilele libere nelucrătoare. Până la sfârșitul lunii ianuarie, elevii vor mai avea vacanță timp de o lună.

Elevii din ciclul primar vor fi liberi, din nou, în perioada 30 noiembrie - 3 decembrie. La sfârșitul lui decembrie urmează vacanța de iarnă. După vacanța de iarnă, la începutul lui februarie, elevii intră, din nou, în vacanţă.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale, toate vacanțele sunt programate astfel:

vacanta de iarnă (23 decembrie 2017 — 14 ianuarie 2018)
vacanta intersemestriala (3 — 11 februarie 2018)


vacanta de primăvară (31 martie — 10 aprilie 2018)
vacanta de vara (16 iunie — 9 septembrie 2018).

"Asa cum este planificat sistemul românesc, actual, de învățare și cum se derulează tradițional, de zeci de zile, vacanțele vin cam anapoda. Întrerup ce am planificat noi la începutul anului, fără să realizăm cumva că aceste interuperi ar trebui să fie perioade de așezare a materiei", spune Oana Moraru, expert în educație, scrie portalinvatamant.ro 

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?