Încrederea românilor în Biserică a coborât pentru prima dată sub 50%

 

Scandalurile sexuale din interiorul Bisericii, inclusiv compromiterea şi excluderea primului înalt ierarh - Episcopul Huşilor, au coborât încrederea românilor în Biserică la un nivel minim. 

Încrederea românilor în Biserică a scăzut sub 50%, fiind pentru prima dată de la Revoluție când se întîmplă acest lucru, a dezvăluit sociologul Alin Teodorescu citând date dintr-un sondaj IMAS.

 „Acum 20 de ani, România era o democrație originală. Când întrebai publicul în cine are încredere, spunea: Biserica, mass media și Armata. Lună de lună era așa, era plictisitoare. Acum, Biserica e sub 50% grad de încredere, justiția se apropie de 60%, pompieri și SMURD - 80%. Anumite părți ale statului încep să câștige. Mass media a căzut și ea sub 50%, e o discuție de ani de zile. Din decembrie 89, România a fost caz special, sute de posturi în mai puțin de 10 ani, presa și a fi jurnalist era o demnitate la un moment dat", a spus sociologul la Digi24.

Sondajul IMAS este realizat lunar pe un eșantion de 1000 respondenți, prin telefon, iar marja de eroare e de plus minus 3%.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?